Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
3515 Miskolc, 40593/13. Hrsz. Térkép

Innocenter Innovációs Központ Kht. térkép

Innocenter Innovációs Központ Kht.


Telefon: 46/555-075 46/555-246

  

Weboldal (digitaliskozepiskola.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
A Digitális Középiskola esélyegyenlőséget javító program egy 2003. szeptemberében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elindult számítógéppel támogatott esti tagozatos gimnáziumi képzés. A program kísérleti szakasza - amely elsősorban hátrányos helyzetű roma közösséghez tartozó személyek részére szólt -, az első sikeresen érettségizett évfolyam után 2007-ben lezárult, azóta normatíva alapján finanszírozott, gimnáziumi képzésként működik a Földes Ferenc Gimnáziumban.
Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc

Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc

A Digitális Középiskola célja a hagyományos középiskolai képzésből kimaradók érettségihez juttatása. Azok számára jött létre, akikben megvan a képesség, a fogadókészség és a szándék arra, hogy leérettségizzenek, de hátrányos helyzetük, anyagi vagy például közlekedési nehézségeik miatt a hagyományos struktúrában erre nem volt vagy nem lenne módjuk.

A Digitális Középiskola oktatási módszere az elearning technológiát ötvözi a távoktatás és a gimnáziumi levelezőképzés szakmai tapasztalataival, un. blended learning, így a világon szinte egyedülállóan valósítja meg az oktatás, a tanulás, a tanár-diák kommunikáció és a tanügyi adminisztráció feladatait a hálózati eszközök, a hálózati kommunikáció, az internet segítségével.

A program négy éves, érettségivel zárul, az oktatás nagy része számítógéppel támogatott, online középiskolai képzés. A Digitális Középiskola 51 tananyagát az országosan ismert miskolci Földes Ferenc Gimnázium jól felkészült, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szaktanárai fejlesztették ki. A középiskolai tankönyveket kiegészítő online segédanyagok célja, hogy változatos eszközökkel, a multimédia és az interaktivitás, valamint a hálózati kommunikáció lehetőségeit kihasználva segítsék elő az egyéni tanulást, fejlődést. A képzés modulrendszerű, a tanév héthetes, számonkéréssel záruló modulokból áll. Az online oktatási portál fejlesztését és üzemeltetését az INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. végzi.

Az oktatási portálon keresztül évfolyamonként és tantárgyanként elérhetőek a magyar iskolarendszerben a gimnáziumi tantervi követelményeknek megfelelően elkészített oktatási segédanyagok, gyakorló és számonkérő feladatok. Az oktatási segédanyagok tantárgyanként is lekérhetőek külön-külön, de a teljes tantárgyi vertikum is hozzáférhető a jogosultságok beállítása után. Lehetőség van csak a tartalommal, azaz tananyaggal való ismerkedésre is. A gyakorló feladatok viszont segítenek az ismeretek elmélyítésében, valamint a kötelező feladatok a számonkérés részbeni teljesítését teszik lehetővé. A képzés lehetséges tantárgyanként, egyéni tanrend szerint, illetve a már működő iskolarendszerű képzésben. A vizsgaeredmények minden tanuló saját digitális tanulói lapján megtekinthetők.

A Digitális Középiskola minden hallgatója számára biztosítja a számítógépes hozzáférést lakóhelyén, vagy annak közelében. A tanulás feltételeit a Kistérségi Oktatási Központok biztosítják, ahol helyi tanárok is segítik a diákokat. A tanulók interneten tartják a kapcsolatot a tanárokkal, és modulonként három alkalommal konzultációs és vizsgaórákon vesznek részt a Kistérségi Oktatási Központokban.

Kistérségi Oktatási Központok:

1. Encs, Váci Mihály Gimnázium és Szakközépiskola
2. Tiszaújváros, Világ Virága Oktatási Központ
3. Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium
4. Szerencs, Bocskai István Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola
5. Sárospatak, Vay Miklós Szakképző Iskola
6. Mezőkövesd, Széchenyi István Szakképző Iskola
7. Edelény, Esélyteremtő Szolgáltató Központ, Oktatási Egyesület
8. Edelény, Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon
9. Edelény, Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon Tomori tagiskola

Az INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított NetLearn portálon keresztül, a Digitális Középiskolában, a 10-12. évfolyam 265 fő tanul. Már öt évfolyam leérettségizett, melynek eredményeként, mintegy 250 fő szerzett érettségi bizonyítványt.


Szolgáltatás kategóriái

Felnőttképzés / Tanfolyam  

Hasonló szolgáltatások

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika