Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
8900 Zalaegerszeg, Zárda Utca 25.

Mindenszenty József Általános Iskola És Gimnázium térkép

Mindenszenty József Általános Iskola És Gimnázium


Telefon: 92/310-195

  

Weboldal (mindszenty.net)


Email cím: [javascript protected email address]
A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által alapított és fenntartott római katolikus szellemiségű oktatási intézmény.

Az 1950-ben feloszlatott Notre Dame Rend, a rendszerváltást követő években kezdte újra szerzetesi működését, és 1993-ban nyitotta meg kapuit Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola. 1999-ben gimnáziummal bővült az intézmény, majd 2001 szeptemberében, a vidéki tanulók befogadására elindult a kollégium működése is.


Szolgáltatás kategóriái

Oktatás  

Hasonló szolgáltatások

Felhasználónév
Jelszó
Emlékezzen rám
Elfelejtette jelszavát? Elfelejtette felhasználónevét? Fiók létrehozása

Új diákigazolvány igénylési rend.

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 7. évfolyamos tanulói is nyertek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Határtalanul c. pályázatán , melynek célja, hogy határainkon kívüli magyarok lakta területeket keressenek fel az anyaországi tanulók.
A mi utunk fő gondolata és címe: „A szegektől a székekig – ősök és testvérek nyomában” volt. A kiránduláson a 7. évfolyam tanulói közül a jó magatartású és jó eredményeket elért tanulók vehettek részt.
Május 8-án egy várakozáson teli nap estéjén indultunk nagy utunkra Erdélybe. Négy napot töltöttünk a határon túl, de ez idő alatt hatalmas távolságokat tettünk meg térben, időben és lélekben. Voltunk Nagyváradon, Kolozsvárott, lementünk a Parajdi sóbányába, Csíksomlyón imádkoztunk hazánkért, a Nyerges-tetőn kopjafát állítottunk a székely hősök tiszteletére, jártunk az Ezeréves határnál, és eljutottunk a Békás-szorosba és a Gyilkos tóhoz is. Szállásunk Csíkcsomortánban volt a Szellő Szállóban.
A panzió mellett egy árvaház áll, melynek lakói számára adományt is vittünk, illetve velük közös programokon is részt vettünk. Az árvákkal úgy összebarátkoztunk, hogy legszívesebben haza se jöttünk volna Erdélyből. Azt a kevés időt is, amit velük tölthettünk, nagyon élveztük. Egyik este „Ki-mit-tud?”-ot szerveztek nekünk, amikor mindenki megmutathatta képességeit. Voltak, akik zenéltek vagy énekeltek, mások pedig vicceket mondtak és jeleneteket adtak elő.
A pályázatban feladat volt, hogy közösségi munkát is végezzünk, ezért mi a Csíksomlyói búcsú előtt, annak helyszínén szemétszedést vállaltunk, és teljesítettük is. Az utolsó nap zárásaként az árvákkal együtt közös búcsúestet tartottunk. A vacsora után együtt táncoltunk a táncházban, majd később egy helyi zenekar szórakoztatott bennünket.
Másnap búcsút vettünk az árváktól, akik azzal próbáltak visszahívni minket, hogy bukjunk meg és jövőre is látogassuk meg őket, mert az általános iskolákból mindig a 7. évfolyamosok pályázhatnak.
Hazafelé még betértünk Farkaslakára, ahol megnéztük Tamási Áron szülőházát, és sírjára koszorút helyeztünk.
A hazaúton mindannyian nagyon elfáradtunk, de fantasztikus, gazdag élményekkel tértünk vissza.
 
Krajczár Blanka és Nagyfi Csinszka
7.b osztályos tanulók

Emlékkonferencia Mindszenty József születésének 120. évfordulója alkalmából - MÁRCIUS 29-30.

Mindszenty-napok 2012. március 19-26.

Május tizenharmadika a rendszerváltozás óta a város napja Zalaegerszegen,  1885-ben ekkor  fejeződött be a megyeszékhely rendezett tanácsú várossá nyilvánítása, s ekkor választották meg az első polgármestert is, Kovács Károly személyében. Az ünnepi alkalom során került sor többek közt Mindszenty József bíboros, korábbi zalaegerszegi apátplébános posztumusz díszpolgári címének ünnepélyes átadására is.
A méltó ünneplés a Mária Magdolna Plébániatemplomban Mindszenty-emlékmisével vette kezdetét.  A szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek, Veres András szombathelyi megyéspüspök és Stróber László zalaegerszegi apátplébános mutatták be. A templomot megtöltő hívek, Mindzsenty –tisztelők között jelen volt az országos és a városi közélet számos szereplője. A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumot az iskolavezetés részéről Csordás Róbert igazgató, Kocsis Zsuzsanna igazgatóhelyettes, a Mindszenty Kamarakórus és a diákok egy csoportja is képviselte. Veres András püspök atya prédikációjában Mindszenty József példamutató kiállását, történelemformáló szerepét méltatta. 
Bővebben...

A szombathelyi egyházmegyei íráspályázat és hittanverseny díjátadó ünnepsége 2012 dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök atya szándéka szerint az egyházmegyében az új evangelizáció éve. Ennek jegyében „Hitünk és Életünk” címmel írt ki a Szombathelyi Egyházmegye irodalmi pályázatot általános- és középiskolás diákok részére. Az íráspályázatok bírálói Baranyáné Nagy Gabriella tanár-hitoktató és Mátyás Zsófia, a Martinus Kiadó munkatársa voltak. Ugyancsak ezen a néven rendezték az egyházmegyei hittanversenyt, melynek döntőjére és az ünnepélyes eredményhirdetésre 2012. április 28-án került sor.
Délelőtt 9 órától a hittanverseny döntői zajlottak a Brenner Általános Iskola Hollán Ernő utcai épületében. Négy állomáson, négy témában adtak számot tudásukról az 5–6., a 7–8. osztályosok és a középiskolások. Délután egy órakor vette kezdetét a Brenner-kollégium nagytermében az ünnepélyes eredményhirdetés. Salamon Viktória egyházmegyei hitoktatási referens, főszervező köszöntötte a lelkes és ügyes diákokat, a felkészítő tanárokat és mindenekelőtt püspök atyát. Az új evangelizáció jegyében az irodalmi pályázatok szerzői közül ketten élőszóban is bemutatták munkájukat. Az általános iskolások közül Káli Rebeka (Mindszenty-isk., 5.b), a középiskolások közük pedig Korcsmár Flóra (Mindszety-isk., 11.b) beszélt szépen, hittel az alkotásáról. A dolgozatokat Baranyáné Nagy Gabriella, a zsűri egyik tagja hosszasan méltatta, kiemelve, hogy személyesen neki mekkora élményt és örömet okoztak az igényes írásművek. A megyéspüspök atya szólt ezt követően a résztvevőkhöz, és tőle kapták meg a helyezettek jutalmaikat.
Képgaléria
Versenyeredmények...

További cikkeink... Ballagás a zalaegerszegi Mindszenty József Gimnáziumban Mindszentys diákok a magyar költészet napi ünnepségen Szeretet – pályázat 2012. Mindszenty-napok Megemlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről <<

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 30

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika